Topinraitti / mökkiesite

Topinraitti 

Topinraitti on Oulun seudun myynnin ja markkinoinnin ammattilaiset ry:n omistama lomahuoneisto Kesäjärven ranta-alueella Rukalla.  Paritalo on valmistunut elokuussa 2012.

AKTIVITEETTEJÄ TOPINRAITISSA 

• Kuusamon ja Rukan alueesta on muodostunut aktiiviliikkujan paratiisi. Talvella  puuterinen ja puhdas lumi ja kaamoksen mystisen lämmintunnelma tarjoavat  talvisia aktiviteettejä aamusta iltaan.  

• On laskettelurinteitä, kelkkailureittejä ja hiihtolatuja, jotka tarjoavat todella  mahdollisuuksia liikkujille. Talvikausi on pitkä, se alkaa jo lokakuun alusta ja  jatkuu pitkälle toukokuulle, mutta eivät ne Rukan tarjoamat aktiviteetit  talveen lopu. Kesällä on tapahtumia myös paljon ja syksyllä ruskaretki on sitä  parasta antia, mitä Ruka tarjoaa. Tapahtumista saat tietoja www.ruka.fi 

HUONEISTOJEN VARUSTETASO  

• Lomahuoneistossa on tupakeittiö, 2 makuuhuonetta (molemmissa on  parivuode), makuuparvi, sauna, pesuhuone, wc ja puuvarasto. 

• Huoneistossa on jenkkijääkaappi, liesi uunilla, mikroaaltouuni,  astianpesukone, kahvin- ja vedenkeitin, leivänpaahdin, pyykinpesukone,  imuri, kuivauskaappi, silitysrauta ja -lauta, tv, tallentava digiboxi ja DVD – soitin.  

• Astiasto 8-hengelle ja ruoanvalmistus- ja tarjoiluastiat.  

• Tyynyt ja peitot ovat vuodeluvun mukaan.  

• Huoneistossa on takka. Katso käyttöohjeet! Takkapuut kuuluvat vuokraan.  Huoneistossa on yleis- ja saunanpesuaineet.  

VARAA MUKAAN  

• liinavaatteet (lakanat, tyynyliinat, pyyhkeet  ja pefletit)  

• WC-paperit ja talouspaperit  

• astian- ja pyykinpesuaineet 

• henkilökohtaiset hygieniatuotteet  • tarvittaessa liinavaatteita voi vuokrata: Markku Kujala puh. 050 533 3612 

Tee tilaus paria päivää ennen lomasi alkua! 

LEHDEN KÄÄNTÖ LOMAN  AJAKSI  

Osoitteeksi: Rukan posti  oma nimi / noutaa itse  93825 Ruka. Postin pihalla  on noutolaatikko, josta  lehti pitää hakea.

HISSIKORTIT  

• Huoneistoissa on kaksi hissikorttia. Kortit ovat yrityskortteja, joita kuka tahansa lomahuoneistossa lomaileva  voi käyttää rajattomasti. Muista jättää kortit seuraavalle tulijalle.  

• Hissikortteja voit käyttää myös matkalippuina skibussiin hissien aukioloaikoina. 

• Huom! Kortit eivät kestä pesukonetta eivätkä kuivauskaappia. Ota kortti taskusta ennen kuivausta.  • Muista jättää kortit mökkiin kotiin lähtiessäsi. Mukavia mutkamäkiä! 

KALASTUSLUVAT 

• Huoneistossa on kalastuslupa, joka oikeuttaa kalastamaan Rukajärven osakaskunnan vesillä. Kalastusluvalla  voi pyytää 2-3 verkolla, katiskoilla ja uistelemalla. Verkkomerkit löytyvät olohuoneen seinässä olevasta  telineestä. Verkkojen alimmat sallitut solmuvälit vuonna 2015: 45mm Ylä- ja Alapessari; 35mm Kesäjärvi,  Kangerjärvi, Ihtinki, Vuosseli, Konttainen ja Hirsilampi; 30mm; Jauranen, Kuontijärvi, Pyhäjärvi ja Rukajärvi;  27mm kaikissa muissa vesissä. Muikkupitoisissa vesissä muikkuverkon suurin sallittu solmuväli on 10-18mm.  Tarkista tämän hetkiset ohjeet kalastuskunnan kotisivulta. Muista jättää verkkomerkit mökkiin. VENE 

• Kesäjärven rannassa on vene, joka on vuokralaisten käytössä. Veneen avain on olohuoneen seinässä olevassa  telineessä, airot varastossa ja pelastusliivit (5kpl) parvella. Pääset veneelle, kun menet Topinraitti 6 ja 8  välistä n. 60 metriä suoraan metsään ja käännyt metsälinjalla olevaa polkua pitkin järven rantaan. Rannassa  on vihreä Terhi Saiman vene. Muista palauttaa avain telineeseen, airot varastoon ja pelastusliivit parvelle. 

LÄMMITYKSESTÄ 

• Huoneistossa on lattialämmitys. Lattialämmitys on säädetty 22 asteeseen, jos nostat lämpöä, huomioi, että  lämpötila nousee nopeasti, mutta laskee hitaasti eli älä nosta lämpöä liikaa. Jos lämmössä on jotain  huomauttamista, ota yhteys kiinteistömme hoitaja Markku Kujalaan. Hänet tavoitat puhelimitse 050 533  3612.  

Kun lämmität saunaa, työnnä saunan katossa, oikeassa nurkassa oleva ilman paluuventtiili kokonaan  kiinni ja aukaise sitä tarpeen mukaan saunomisen aikana. Kun lopetat saunomisen, vedä venttiili kokonaan  auki saunan kuivumisen tehostamiseksi. Jos pidät saunan ulko-ovea auki, kiuas ei lämpene. PALOVAROITIN  

• Palovaroitin on turvaksenne tarkoitettu ja laissa pakolliseksi säädetty turvaväline.  • Jos palovaroitin alkaa piipata pariston loppumisen merkiksi, voit vaihtaa pariston. Jos et itse halua vaihtaa  paristoa, jätä vanha paristo paikoilleen ja ota yhteys kiinteistömme hoitajaan Markku Kujalaan puh. 050 533  3612 

• Paristoja ei saa poistaa palovaroittimesta, jos ei saman tien asenna sinne uutta paristoa.  Vakuutukset eivät korvaa mahdollista tulipaloa, jos paristot eivät ole varoittimessa paikallaan.  LÄÄKKEET JA PESUAINEET  

• Huolehdithan siitä, että henkilökohtaisia lääkkeitäsi, insuliiniruiskuja yms. ei jää makuuhuoneisiin tai muualle  lomahuoneistoon.  

• Myös pesuaineet ovat myrkyllisiä, joten laita ne lasten ulottumattomiin.  

SIIVOUSVÄLINEET JA –AINEET 

• Huoneistossa on perussiivousvälineet ja –aineet. Siivousliinat on värien ja nimikoinnin mukaan tarkoitettu  käytettävästi seuraavasti: Sininen/turkoosi keittiö, valkoinen yleisliina pölyjen pyyhintään ja keltainen  pesutilat. Siivousliinat kannattaa pestä lopuksi pesukoneessa.

AVAIMET 

Master Lock on ulko-oven vieressä hälytinpaneelin yläpuolella ja se avautuu antamallamme koodilla. Sisällä  olevalla avaimella pääset ulko-ovesta sisälle. Ennen sisälle menoa, muista ottaa murtohälytys pois päältä.  Palauta avain välittömästi takaisin Master Lockiin, näin vältät sen katoamisen. Muista sekoittaa koodi kun  palautat avaimen. Puuvaraston, lämmitystolpan ja veneen avain on olohuoneessa olevassa telineessä. 

MURTOHÄLYTIN 

Murtohälyttimen koodikytkin on ulko-oven vasemmalla puolella. Muista ottaa hälytys pois saamallasi  koodilla. Huom!! Hälytys on päällä kun punainen valo palaa ja pois päältä kun vihreä valo palaa.  Muista myös laittaa hälytys päälle, kun lähdet pois mökistä. Murtohälytin kytkeytyy päälle minuutin  kuluttua koodin syöttämisestä. Hälytin piipittää ensin hitaasti ja kun sen rytmi nopeutuu, on jo kiire pois  hälyttimen vaikutusalueelta. 

Jos laukaiset vahingossa murtohälyttimen, näppäile koodi uudelleen ulko-ovella olevaan  hälyttimen ohjainpaneeliin. Avaa sähkökaappi parvelle menevien portaiden alapäässä ja  kuittaa murtohälytys painamalla jotain painiketta hälytyspaneelissa (kuva alla)

ILMANVAIHTO 

Käytä ilmanvaihdon säätämiseen vain nelinäppäimistä ohjauspaneelia (oven vieressä)!  Muihin ilmanvaihdon säätimiin ei saa koskea, koska ne on säädetty optimitasoon.  

Takkakytkin 

Käytetään silloin kun sytytetään takka. Oletuksena ohjaa puhaltimet 15 minuutin ajaksi  sytytystilannetta varten ja 90 minuutin ajaksi palamista varten 

Tehostus 

Tehostaa ilmanvaihdon oletuksena 60 minuutin ajaksi. Käytetään esim. silloin,  

kun tilapäisesti suurempi henkilömäärä sisätiloissa ja saunomisen yhteydessä 

Hetkellinen tehostus 

Tehostaa ilmanvaihdon oletuksena 10 minuutin ajaksi 

Kuittaus 

Kuittaa ilmanvaihtokoneen hälytykset ja poistaa voimassaolevan erikoistoiminnon Toiminnan valinta kytkimestä 

Paina kyseisen toiminnan painiketta, jolloin toiminta kytkeytyy käyttöön.  

Jos painoit väärää painiketta, paina KUITTAUS –painiketta, jolloin kaikki lisätoiminnot palautuvat. Valitse  tämän jälkeen haluamasi toiminta uudelleen. Valitun toiminnan merkkivalo palaa silloin, kun toiminta on  aktiivinen. Jos KUITTAUS –painikkeen merkkivalo vilkkuu (tai palaa tasavalolla), on järjestelmässä jokin  häiriö. Yritä poistaa häiriö painamalla KUITTAUS –painiketta. Jos häiriö poistuu, merkkivalo sammuu. Ellei häiriö poistu (merkkivalo siirtyy tasavalolle), katso mahdollinen syy ilmanvaihtokoneen ohjekirjasta  (talokansiossa) tai ota yhteys huoltohenkilöstöön tai mökki-isäntään.

TAKAN KÄYTTÖ 

Ennen sytytystä varmista, että arina on puhdas ja että tuhka-astia  

ei ole täynnä. Ota takan päältä ja läheisyydestä kaikki tavarat pois.  Lämmityksen aikana pidä tuhka-astia paikallaan ja tuhkaluukku suljettuna.  Turvallisuussyistä käsittele tuhkaa vain kun se on jäähtynyttä. 

Avaa hormipelti (vedä ulospäin) ja tuhkaluukun ilmansäädin täysin  avoimeksi (oikealle) sekä kytke liesituuletin pois päältä ja kytke  

TAKKAKYTKIN(oven vieressä olevasta ilmanvaihto -painikkeesta) päälle 5-10 minuuttia ennen sytytystä. 

Vedon varmistaminen 

Ennen tulisijan sytyttämistä tarkista aina hormin veto. Purista pala paperia palloksi. Aseta se arinalle, sytytä ja sulje luukku. Liekin ollessa kirkas ja pystysuuntainen  hormissa on riittävä veto. Huonoissa veto-olosuhteissa saat hormin ilman liikkeelle  puhaltamalla lämmintä ilmaa nuohousluukusta esimerkiksi hiustenkuivaajalla,  tai polttamalla siellä pienen määrän paperia. Nuohousluukut sijaitsevat takan sivuilla. 

Sytyttäminen 

Takka on varustettu sytytyspellillä. Sytytyspelti pidetään huonon vedon tilanteessa avoimena (sisäänpäin) 5 – 10 minuuttia sytytyksen yhteydessä. Pelti voidaan avata  myös puita lisättäessä, jolloin se suljetaan (ulospäin) heti kun puut on lisätty. 

Sytytyspellin auki pitäminen pitempiä aikoja polton aikana voi nostaa hormin lämpötilan niin korkeaksi, että hormi ylikuumenee ja vaurioituu tai aiheuttaa tulipalovaaran. Sytytys suoritetaan käyttämällä apuna sytytyspanosta. Käytä sytytyspanoksessa  ohuiksi pilkottuja (halkaisijaltaan 1 – 2 cm) kuivia klapeja. Sytytä panos asettamalla  sytykkeet (sytytyspalat, tuohi, sanomalehtipaperi) arinan pohjalle ja latomalla klapit  sytykkeiden päälle. Kun sytytyspanos on syttynyt kunnolla, voidaan lisätä ensimmäinen  varsinainen puupanos. 

Puiden lisääminen 

OK AUKI SISÄÄN MAX 

Ensimmäinen panos lisätään kun sytytyspanos on syttynyt kunnolla. Kun lisäys on suoritettu ja panos syttynyt,  säädetään takkaluukun ilmansäätö täysin avoimeksi ja suljetaan tuhkaluukun ilmansäädin. Jos palaminen on  edellä mainittujen toimenpiteiden jälkeen liian voimakasta (vedon aiheuttama kohina kuuluu kovana ja liekit  lyövät voimakkaasti tulipesän yläosaan) säädä veto sopivaksi sulkemalla hieman hormipeltiä.  Kun edellinen panos on palanut lähes hiillokselle ja näkyvissä on vain pienet mutta selvät liekit, voidaan puita  lisätä. Normaalin polton aikana suositeltava lisäysten määrä on 1 – 2 kertaa. Varmistaaksesi puhtaan palamisen  vedä koukulla hiillos tulipesän laidoille siten, että arina on vapaa ennen kuin lisäät puita. Lado puut tiiviiksi pinoksi  arinalle ja sulje tulipesän luukku. Pidä luukku suljettuna käytön aikana. 

Lämmityksen lopettaminen 

Kun viimeinen panos on palanut hiillosvaiheeseen, säädä tuhkaluukun ilmansäädin  

auki –asentoon. Vedä sen jälkeen takkatyökalulla tulipesän reunoilla oleva hiillos arinan  päälle. Näin hiillos palaa tehokkaasti. Kohenna hiiliä pari kertaa kunnes ne ovat palaneet  loppuun. Tämän jälkeen säädä tuhkaluukun ilmansäädin kiinni-asentoon ja lopuksi sulje  hormipelti. 

Muista! Häkä on hajuton, mauton ja väritön kaasu, joten ole huolellinen! 

Lämmityksen aikana ja vielä pitkälle sen jälkeenkin uunin pinnat ja sisäosat saattavat olla  polttavan kuumia. Kuorirakenteen vuoksi pinnat ovat kuumimmillaan vasta muutaman  tunnin sen jälkeen kun lämmitys on lopetettu. Tämän vuoksi ylilämmityksen välttämiseksi seuraa käyttöohjetta. Älä säilytä palavasta materiaalista valmistettuja esineitä uunin päällä, kransseilla tai sen välittömässä  läheisyydessä.  

YLEISIÄ OHJEITA KEITTIÖÖN  

”PAISTINPANNUT JA PINNOITETUT KATTILAT PARKUVAT APUA”  

Sääli paistinpannuja ja pinnoitettuja kattiloita, äläkä raavi niitä terävällä teräsesineellä. Huoneistossa on puulastoja  ja muovilastoja niitä varten. Tiskaa paistinpannut ja pinnoitetut kattilat käsin. Teflonpinnoitteet eivät  kestä konetiskausta.  

ASTIOIDEN RIKKOONTUMINEN 

Jos rikot jonkin astian, ilmoita siitä majaisäntä Arille niin voimme täydentää puuttuvan astian. Astioiden ja  muiden keittiövälineiden puutteista kannattaa myös ilmoittaa. 

KERAAMISEN LIEDEN KÄYTTÖ JA PUHDISTUS 

Puhdista liesi jokaisen käytön jälkeen heti, kun se on jäähtynyt. Näin helpotat puhtaanapitoa ja estät lian  kerääntymisen ja kuivumisen. Käytä puhdistuksessa puhdasta pyyhettä tai talouspaperia ja keraamisille liesille  tarkoitettua puhdistusainetta, jota löytyy keittiön kaapista. Jos puhdistusaine on loppunut, voit käyttää myös  pesunestettä. Kiinnipalanut lika lähtee parhaiten liesikaapimen ja puhdistusaineen avulla, jotka löytyy  keittiön kaapista. Liedelle räiskynyt ruoka on parasta poistaa ennen kuin se palaa kiinni keraamiseen pintaan.  Liedelle ylikiehunut runsaasti sokeria sisältävä aine (toffee, hedelmämehut, hillot jne.) ja puhdas sokeri on  poistettava heti liesikaapimen avulla. Älä käytä hankaavia aineita, valkaisuainetta, uuninpuhdistussuihketta tai  hankaussieniä. Älä koskaan puhdista laitetta vesisuihkulla tai höyrypesurilla.  

ASTIANPESUKONE JA VEITSET 

Veitsitukissa olevia veitsiä emme suosittele pestäviksi astianpesukoneessa, koska ne tylsyvät siellä. Ajattele  seuraavia vuokraajia ja pese käsin. 

KAHVINKEITIN (VESISÄILIÖ) 

Kahvinkeittimessä on pois otettava vesisäiliö. Käytä sitä tai puhdasta vesikannua veden lisäämiseen, näin omalta  osaltasi huolehdit siitä, että keitin keittää puhdasta ja hyvää kahvia seuraavillekin lomalaisille. 

”KATOAVIEN PIKKULUSIKOIDEN MYSTEERI”  

Huoneistoissa olevat tavarat, astiat ym. ovat huoneistoon kuuluvia.  

Älä ota niitä mukaasi. Erityisesti pikkulusikat ovat kovia seikkailemaan.  

Usein ne piiloutuvat sokeripussiin ja kahvipurkkiin ja 

matkaavat kotiinpalaajien mukana uusiin maisemiin. Kurkista siis tämä  

piilo ennen pakkaamista, niin saat ”reissulaisen” kiinni jo kotinurkillaan. 

RUOKATAVARAT  

Ruokakaapit täyttyvät helposti sinne jätetyistä avatuista vehnäjauhopusseista yms. Vie mennessäsi kaikki  tuomasi elintarvikkeet. Kuivatavarat kannattaa myös viedä pois, koska niitä ei yleensä kukaan halua  käyttää.  

ASTIANPESUKONE 

Astianpesukone on suorittanut ohjelman loppuun, kun oikeassa reunassa olevat kaikki kolme valoa  palavat. Älä aukaise konetta ennen ohjelman loppumista. Jos astianpesukone ei heti käynnisty(esim. ei  ota heti vettä), vaikka olet ohjelmoinut koneen, odota rauhassa koneen käynnistymistä. Jos jostain  syystä edellinen ohjelma on lopetettu liian aikaisin, tai ohjelmaa on muutettu kesken pesun,  astianpesukoneen järjestelmä testaa komponentit ja käynnistyy vasta sen jälkeen. Tämä testaus voi viedä  jopa 20 minuuttia. 

JÄÄKAAPPI 

Pese jääkaappi lähtiessäsi. Muista tyhjentää myös pakastin. Mökeissä on usein sähkökatkoksia ja  pakastimeen jätetyt ruokatavarat sulavat sinne ja pilaantuvat. Kokemusta on, että koko jääkaappipakastin  on jouduttu vaihtamaan, kun avattu katkarapupussi oli unohtunut pakastimeen ja sulettuaan valunut  kaikkiin eristeisiin.  

VIERASKIRJA  

Vieraskirja on hauskojen muistojen ja terveisten kirjoittamista varten. Sieltä saat lukea paljon erilaisia ”vinkkejä” mm. tehdessäsi suunnitelmia, mihin kannattaa lomasi aikana suunnistaa Kuusamossa ja sen  lähiympäristössä. Kirjoita vihjeitä nähtävyyksistä, säätietoja, runoja ja ennen kaikkea kokemuksistasi  lomallasi täällä Rukalla ja Topinraitissa. Älä kirjoita valituksia rikkonaisista lampuista tai muista  korjattavista kohteista vaan anna palautetta suoraan mökki-isäntä Timo Tuppuraiselle timo.tuppurainen(at)osemma.fi tai puh. 0400-298861. Muistakaa kirjoittaa aina ”kuittaus” vieraskirjaan! 

SIIVOUS 

Huoneistojen vuokraan ei kuulu siivousta, vaan jokaisen on siivottava huoneisto itse. Siivousliinat: keittiö  sininen, yleinen ja pölyt valkoinen, pesuhuone keltainen. 

LOPPUSIIVOUKSEEN KUULUU:  

❑ mattojen tuuletus ja kopistelu  

❑ imurointi ja lattiapintojen pyyhkiminen kostealla  

❑ pölyjen pyyhkiminen: tv ja muut laitteet, tasot, pöydät  

❑ keittonurkkauksen siivous (myös astianpesukoneen tyhjennys)  

❑ jääkaappi, hella, uuni, mikroaaltouuni, leikkuulaudat, roskis  

❑ makuuhuoneiden siivous, täkkien, tyynyjen ja päiväpeittojen tuuletus ja kopistelu  ❑ ylimääräisten vuodevaatteiden sijoitus kaappeihin  

❑ WC ja saunatilojen puhdistus  

❑ kuivauskaapin puhdistus  

❑ takan siivous, tuhkien tyhjennys parvekkeella olevaan tuhkaämpäriin  

❑ puukorin täyttö  

❑ sanomalehtien ja roskien poisvienti  

Huolehdithan yhteisestä omaisuudestamme hyvin.  

On mukavaa saapua puhtaaseen huoneistoon tulomatkasta väsyneenä.  

MÖKKIHUOLINTA JA SIIVOUS  

Jos Sinulle sattuu Topinraitissa jotain ”odottamatonta” lomasi aikana, niin ota yhteyttä kiinteistöjemme hoitaja  Markku Kujalaan puh. 050 533 3612. Huoneiston vuokraan ei sisälly siivouspalveluita eikä loppusiivousta. Huoneisto  on siivottava pois lähdettäessä seuraavia tulijoita varten. Kiinteistöhoitajamme huoltopalvelulta on saatavana  loppusiivous. Ota yhteyttä 050 533 3612 ja sovi hänen kanssaan asiasta, maksua vastaan tietenkin. Tilaa  loppusiivous paria päivää ennen tarvettasi, jotta mökkihuolto ehtii varautua siivoukseen. 

TÄRKEITÄ NUMEROITA 

•Ambulanssi, palokunta 112  

•Poliisi 112  

• Päivystävä lääkäri 10023  

•Rukakeskus/RukaKlubi hissi ja lumi-info (08) 8600 200  

• Sähköautojen latauspisteitä Rukan seudulla

•Matkailukeskus Karhuntassu kalastusluvat, kartat, tietoja nähtävyyksistä (08) 8502 910  

•Taksi (08) 8681 222 (08) 8681 530  

•Sääpalvelu, Rukan ja Kuusamon alue 0600 93824  

•Mökkihuolto Markku Kujala 050 533 3612

LOMAILUA YMPÄRI VUODEN KUUSAMOSSA!! 

KEVÄT 

Kaamoksen ja talven selkä on taittunut ja ihmiset suuntaavat katseensa kohti valoa. Kevään valoisat ja hienoimmat ajat ovat edessä. Päivät pitenevät, vuorokautinen  lämpötilojen vaihtelu on suuri. Yöpakkaset vaihtuvat muutamassa auringon  täyttämässä tunnissa plus-asteiksi. Kuusamon kevät hellii ihmisen sydäntä ja sielua. 

KESÄ 

Yhä useampi vieras saapuu Kuusamoon myös kesäaikaan. Kesäinen Kuusamo on  oikea luonnon huvipuisto, jossa tekemisiä rajoittaa vain mielikuvituksen puute. Voit  seikkailla luonnossa omin päin tai lähteä kesäseikkailuun oppaan johdolla. Valoa yöttömässä yössä, se kuuluu keskikesän ehdottomiin hitteihin. Kuusamossa ei aurinko laske kesäkuun puolesta välistä alkaen. Ruka tarjoaa tekemistä moneksi  kesäiseksi päiväksi, koskenlaskua Kitkajoella, melontaa Oulankajoella. Patikointia  karhunkierroksella ja päiväretkireiteillä sekä piipahduksia alueen monissa  käyntikohteissa. Rukalla on golfkenttä ja Tropiikin läheisyyteen valmistuu kesällä 2013 uusi 18-reikäinen kenttä. 

Topinraitti on meille täydellinen tukikohta Kuusamon luonnon valloitukseen. Sieltä on helppo lähteä liikkumaan. Poikkeuksellisen arvaamaton Kuusamon luonto  yllättää kokeneemmankin patikoijan aina, mutta kyllä alueen luonto takaa sen, että kerran tänne tiensä löytänyt palaa varmasti uudelleen – pohjoinen jättää jälkensä  meihin kaikkiin. 

SYKSY – KOE RUSKA! 

Ruskan juhlassa tuoksuu puhdas kauneus luonnossa. Liikkujaa eivät häiritse enää hyönteiset, eivätkä kesän helteet. Kirpeä syyssää kannattaa lähteä kokemaan. 

Kuusamossa loistavia mahdollisuuksia tarjoilevat eripituiset päiväretket, mm. Oulangan kansallispuistossa. Retkipolut kulkevat postikorttimaisemissa kauttaaltaan. 

Myös Karhunkierros kokonaisuudessaan, lähes 100 kilometriä matkaltaan on juuri syksyllä kokemisen arvoinen, mutta jos Iso Karhunkierros tuntuu liian vaativalta, löytyy Pieni Karhunkierros, puolen päivän vaellus ja sinne kulku käy kätevästi Juuman kylän kautta.

MAJOITTUMISMUISTIO Topinraitti MAJOITTUMISMUISTIO  

SÄILYTÄ TÄMÄ PAPERI LOMASI AJAN.  

Mökin luovutus lähtöpäivänä klo 12.00 mennessä  

• Tullessasi mökkiin tarkista huoneiston siisteys ja mikäli löytyy huomautettavaa, ota  mieluiten ennen majoittumista yhteys Mökkihuolto Markku Kujala 050 533 3612, jolloin  hän käy toteamassa ja korjaamassa tilanteen. Ilmoita jo asumisesi aikana havaitsemasi  puutteet, niin hoidamme ne mahdollisimman pian kuntoon.  

• Huoneisto on allergiahuoneisto! Lemmikit ja tupakointi on ehdottomasti kielletty.  

Jos siivoat itse, tee loppusiivous oheista luetteloa hyväksi käyttäen:  

ruksi, kun tehtävä on suoritettu.  

LOPPUSIIVOUKSEEN KUULUVAT SEURAAVAT TYÖT: 

❑ mattojen tuuletus ja kopistelu  

❑ imurointi ja lattiapintojen pyyhkiminen  

❑ vuodevaatteiden tuuletus ja kopistelu  

❑ pölyjen pyyhkiminen: tasot, tv, pöydät ym.  

❑ keittonurkkauksen siivous, astianpesukoneen tyhjennys , sulje täyttöhana ❑ jääkaappi, mikro, hella, uuni, leikkuulaudat, roskis  

❑ kuivauskaapin tyhjennys ja siivous  

❑ wc ja saunatilojen puhdistus , sulje pesukoneen täyttöhana, tyhjennä roskis, puhdista  suihkukaapin poistoaukko 

❑ saunan pesu  

❑ takan siivous, tuhkien tyhjennys terassilla olevaan tuhkaämpäriin. Takan lasiluukku  puhdistuu: ota tuhkaa kostutettuun sanomalehteen ja hankaa. 

❑ puukorin täyttö 

❑ TARKISTA, ETTÄ HISSIKORTIT, VERKKOMERKIT, KALASTUSLUPA SEKÄ AVAIMET JÄÄVÄT  HUONEISTON AVAINSEINÄLLE. 

❑ Tarkista lähtiessäsi, että kaikki ikkunat ja ovet ovat kiinni (myös saunan ovi).  ❑ Palauta avain Master Lockiin ja sekoita sen koodi.  

❑ Laita murtohälytin päälle. 

❑ Laita terassin poroketju paikalleen. 

• Jos tilaat loppusiivouksen Markku Kujalalta puh. 050 533 3612, tee se omalle ajallesi loma aikasi viimeiselle päivälle. Tee tilaus viimeistään paria päivää ennen lomasi loppua. • Vie tyhjät pullot mukanasi ja pane sanomalehdet roskiin.  

Mökkihuolto Markku Kujala puh. 050 533 3612  

Hinnasto 

  • Siivous 85 € 
  • Liinavaatteet toimitettuna 13,00€/setti 
  • Sisältää: pussi- ja aluslakana, tyynyliina ja pieni sekä  iso pyyhe 
  • Liinavaatteet pedattuna 17,00€/setti 
  • Kylpytakit 14,75€/kpl 
  • Sovi hinta etukäteen Markku Kujalan kanssa. Maksu  suoritetaan heidän ohjeiden mukaisesti.